Demonstraties 'Oh, werkt dat zo!'

Datum en tijd
March 28, 2023 1:30 PM (GMT+2) → March 28, 2023 5:00 PM (GMT+2)
Georganiseerd door
RADIO
Voor wie
Openbaar

Tijdens deze interactieve bijeenkomst laten sprekers zien hoe ze technologie voor hun werk inzetten. Ze laten zien:

Hoe werkt AI handig voor jou? Maak je eigen Machine Learning Model

In haar sessie over Machine Learning zal Renée van Holsteijn de aanwezige gezichten van frons naar vrolijk weten te bewegen. Tijdens deze talk passeren naast een klein stukje theorie veel leuke praktische Machine Learning-toepassen de revue. En bonus: aan 't eind kun ook jij een eigen Machine Learning-model maken!

image

AI-spreker en freelance community manager Renée van Holsteijn heeft zich het afgelopen jaar intensief in machine learning en deep learning verdiept. Het bracht haar niet alleen veel kennis, maar ook een berg enthousiasme dat ze niet voor zichzelf wilt houden.

Organiseer jouw kennis met Obsidian

Obsidian is een handig gereedschap om je kennis te organiseren, in 30 minuten laat ik je zien hoe het gebruik om mijn kennis, netwerk en notities laat samenwerken. In de basis is het een notitie applicatie, maar hoe langer je er mee werkt, hoe meer er mogelijk wordt, en dat allemaal lokaal onder eigen beheer, dus ook nog netjes qua privacy!

image

Joost Plattel helpt mensen en organisaties met technologie, Dat doet hij door het bouwen van prototypes, soms met code, soms met electronica en 3D printen. Daarnaast brouwt hij bier met Brouwerij Nooitgedacht en heeft hij een maandelijks nieuwsbrief waarmee hij de curieuze hoekjes van het internet verkend. In zijn vrije tijd wandelt hij graag en bouwt hij graag aan toetsenborden.

Al jouw kennis visueel georganiseerd met Freeform

Martijn Aslander, co-founder van Digitale Fitheid, is met regelmaat enthousiast over nieuwe tools. En dan zegt hij meestal ook dat hij nog nooit zo enthousiast geweest is als over <de nieuwste tool>. Dus dat moet je even van tevoren weten, maar dit wil je inderdaad zien! Want als je een iPad hebt en manieren zoekt om zowel je eigen aantekeningen als allerlei andere informatie wilt ordenen, bewerken en nuttig gebruiken, dat wil je Freeform gezien hebben.

image

Martijn Aslander is al meer dan 10 jaar één van de meest ervaren sprekers op het gebied van de netwerk- en informatiesamenleving. Zijn boeken Easycratie en Nooit Af gelden als een standaardwerk voor menig bestuurder. Als Technologie Filosoof onderzoekt en verwoordt hij elke dag opnieuw mogelijkheden om problemen te tackelen en kansen te verzilveren. Met zijn nieuwste thema, Digitale Fitheid pioniert hij wederom in de voorhoede van de toekomst van werk.

En er zijn experts en ervaringsdeskundigen aanwezig die jou kunnen helpen met het vinden van antwoorden op jouw #hoedan? vragen!

Opening met Staatssecretaris Alexandra van Huffelen

Beeld: Martijn Beekman
Beeld: Martijn Beekman

Bij de start van deze bijeenkomst is Staatssecretaris van Huffelen ook aanwezig. om het belang van leren en nieuwsgierigheid te benadrukken.

Opzet middag en aanmelden

  • 13:30-14:00 uur Inloop
  • 14:00-17:00 uur Diverse demonstraties die je het gevoel geven 'oh, werkt dat zo!'.
  • 17:00-18:00 uur Afsluitende borrel

Locatie

Auditorium Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Turfmarkt 147, Den Haaag

Aanmelden

Aanmelden kan via radio@rijksoverheid.nl  o.v.v. Demonstraties 28 maart 2023.