Digitaal solliciteren - hoe je dat?

Datum en tijd
March 31, 2023
Georganiseerd door
Stichting JobOn
Voor wie
Openbaar

Digitale fitheid is belangrijk in je baan, maar misschien nog wel belangrijker als je op zoek bent naar een nieuwe baan. Het is dan extra relevant om te investeren in je digitale skills. Zo zijn veel onderdelen van het sollicitatieproces tegenwoordiger ook digitaal, zoals bijvoorbeeld het eerste gesprek dat steeds vaker online wordt ingepland.

Tijdens de Maand van de Digitale Fitheid bieden we vanuit Stichting JobOn een online training waarin je het online sollicitatiegesprek kunt oefenen, de training is de hele maand beschikbaar.

Het voeren van een online sollicitatiegesprek is spannend. Hoe jij je voorbereid op zo'n digitaal sollicitatiegesprek en met welk gevoel of idee je zo’n gesprek instapt, maakt nogal wat uit. Als je al vaak sollicitatiegesprekken hebt gevoerd, met wisselend succes, dan kun je onbedoeld onverschillig worden. Als sollicitatiegesprekken routinegesprekken worden, breng je niet het beste van jezelf naar voren. In deze online training word je meegenomen in diverse methodieken om succesvol een sollicitatiegesprek te voeren. Hoe zorg je ervoor dat je blijft hangen bij je gesprekspartner en welke vragen jij moet stellen?

De meeste opdrachten in deze online training zijn interactief en daarvoor gebruik je de webcam van je laptop om jezelf op te nemen en terug te kijken. Zo oefen je situaties uit sollicitatiegesprekken en kan jij jezelf straks krachtiger presenteren richting je toekomstige werkgever. Het kan in het begin confronterend zijn om jezelf via een webcam om te nemen, het is immers buiten je comfortzone. Maar je zult zien dat je hiervan groeit, bovendien: oefening baart kunst.