FutureLab - digitaal bewust werken aan jouw loopbaan

Datum en tijd
March 20, 2023
Georganiseerd door
Stichting JobOn
Voor wie
Openbaar

FutureLab is een training voor iedereen die wil werken aan de loopbaan. Hoe blijf je aantrekkelijk voor je huidige of toekomstige werkgever en vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt? In dit programma werken aan jouw vaardigheden en krijgt je meer inzicht in de technologische veranderingen en de invloed op jouw baan.

Je gaat aan de slag met een persoonlijk actieplan, met jouw leerdoelen, en we tonen je omscholingsmogelijkheden die jou kunnen helpen om aansluiting te vinden bij de vele vacatures op de huidige arbeidsmarkt. Hoe kom jij, met jouw talent, in beeld bij topwerkgevers?

Hoe ziet het programma van FutureLab eruit?

1. Intakegesprek FutureLab

Na inschrijving voor het programma, nemen we per mail contact met je op voor een online intakegesprek (15 min) met je persoonlijke coach.

2. Lab 1: Start-event met online Escape Room

In dit gezamenlijke spel kruip je met andere spelers in de huid van een recruiter. Doel is binnen 60 minuten een geschikte kandidaat te vinden voor een openstaande vacature. Op deze manier krijg je op speelse wijze zicht op de belevingswereld van recruiters en word je uitgedaagd aan de hand van digitale tools die anno 2022 belangrijk zijn.

3. E-learning

Na afloop van Lab 1 ontvang je toegang tot de speciaal ontwikkelde e-learning waarmee je de komende weken aan de slag gaat. Deze e-learning helpt je om je te verdiepen in de door digitalisering veranderende wereld. We geven je kennis op de invloed van thema's als kunstmatige intelligentie.

4. Lab 2: inspiratie-event

Duik in de grotere digitale wereld om je heen en bekijk de invloed van technologische ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Je krijgt informatie over de nieuwste innovaties op digitaal gebied en wat je ermee kunt. We staan stil bij de banen van de toekomst, want beroepen veranderen razendsnel en dit biedt nieuwe kansen en mogelijkheden. Dit lab sluiten we af met een pitch van een werkgever die verteld over de kansen op de hedendaagse arbeidsmarkt.

5. Lab 3: Slot-event met bootcamp & inzichten omzetten in actieplan

Dit lab start met een Q&A waarin een werkgever verteld waarop wordt gelet bij het selecteren van kandidaten (als je meer wilt weten over deze specifieke werkgever en een vrijblijvend vervolggesprek wilt kan je dit gelijk aangeven). Na de pitch start de bootcamp. De opgedane inzichten uit de vorige Labs en de e-learning worden omgezet in een persoonlijk actieplan. Op welk gebied wil jij je verder ontwikkelen en wat worden jouw volgende stappen naar futureproof?

6. Laatste stap: Persoonlijk coachgesprek met ontwikkeladvies

Het FutureLab sluit je af met een persoonlijk adviesgesprek (30 min) met een loopbaancoach. Je bespreekt met je coach jouw persoonlijke situatie, het in lab 3 gemaakte actieplan en krijgt vrijblijvend advies over mogelijke vervolgstappen.

Ontwikkel jezelf en meld je nu aan!

Ben jij enthousiast geworden, meld je dan met via de website van JobOn: www.jobon.nl/futurelab/

Stichting JobOn is een vrijwilligersorganisatie met een ANBI-keurmerk.