Webinar: Een kennismaking met ChatGPT: kansen en risico’s voor samenleving en overheid

Datum en tijd
March 14, 2023 12:00 PM (GMT+2) → March 14, 2023 1:00 PM (GMT+2)
Georganiseerd door
RADIO
Voor wie
Openbaar

Het is je vast niet ontgaan. De mogelijkheden van ChatGPT lijken eindeloos. Hoog tijd voor een serieus gesprek: hoe werkt het eigenlijk? Wat zijn kansen en risico’s voor de samenleving en voor de overheid? Op 14 maart 2023 organiseren we een over dit onderwerp een webinar met als onderwerp een kennismaking met ChatGPT: kansen en risico’s voor samenleving en overheid.

image

Beeld: ©RADIO

Docent geeft uitleg over nieuwe technologie in de stijl van Vermeer. Deze afbeelding is gegenereerd met DALL-E, net als ChatGPT, een product van OpenAI.com

Wat wel en wat niet?

Degenen die al een beetje hebben geoefend met het stellen van vragen aan ChatGPT zijn vaak heel verbaasd over de kwaliteit van de antwoorden die worden gegenereerd. Tegelijk zien zij ook dat het nog niet perfect werkt, dat de antwoorden soms gewoon niet kloppen. De misser van Google’s alternatief ‘Bard’ zorgde voor een flinke daling van de waarde van het aandeel.

De Colombiaanse rechter

De risico’s krijgen veel aandacht, zoals het risico dat studenten wat al te gemakkelijk aan ChatGPT vragen hun werkstuk te schrijven. Bijna dagelijks halen voorbeelden van ongepast en oneigenlijk gebruik van ChatGPT het nieuws, zoals de Colombiaanse rechter die, kennelijk, aan ChatGPT vroeg het vonnis te schrijven. Kansen spreken ook tot de verbeelding. Kan je ChatGPT ook vragen Kamervragen te stellen of juist te beantwoorden?

In gesprek met experts

In dit webinar van RADIO spreken we met Francien Dechesne en Masha Medvedeva (Universiteit Leiden). Francien is Universitair Docent, coördinator van het Advanced Master-programma in Law & Digital Technologies. Masha is onderzoeker op het gebied van AI & Recht en heeft een Master in Taal- en Communicatietechnologie.

Aanmelden

Dit webinar vindt plaats via Online Seminar. Aanmelden (en terugkijken) doe je via deze link: OnlineSeminar | Webinar: Een kennismaking met ChatGPT: kanse