“wat is het voor onzin dat we het OK vinden dat software continu faalt?”- Brenno de Winter in Podcast Digitale Fitheid

Created
Mar 10, 2023 10:12 AM
Tags
podcast
Publish date
March 13, 2023 9:00 AM (GMT+2)
image

Brenno de Winter is een bevlogen expert op het gebied van informatiebeveiliging, privacy en ICT. Op vijfjarige leeftijd schreef een eerste computerprogramma. Al programmerend kwam hij in contact met de hackerscene. Hij programmeerde, werkte aan kwaliteitssystemen en vooral informatiebeveiliging en privacybescherming.

Na de aanslagen van 11 september 2001 stortte hij zich op onderzoeks­journalistiek. Na het kraken van de OV-chipkaart in 2011 en het tonen van honderden datalekken in datzelfde werd hij uitgeroepen tot journalist van het jaar. In 2016 legt Brenno zich meer toe op algemene onderzoek en is hij gestopt als journalist.

Hij is veel gevraagd expert actief lezingen, ontwikkelen van lesstof en simulaties, geven van trainingen, het ondersteunen van organisaties, het doen van (soms zeer complex) onderzoek en het schrijven van boeken. Brenno de Winter heeft meer dan 2.000 datalekken onderzocht en schreef diverse boeken. Zijn meest recente boek is de ‘Survivalgids voor de Digitale Jungle’.

Moderator van het gesprek is  Lykle de Vries  en ditmaal zit  Martijn Aslander , co-founder van Digitale Fitheid, ook aan tafel.

Interesse in Digitale Fitheid? Bezoek de online community!

De video van het gesprek vind je hier Je kunt daar ook reageren op de podcast!

Seizoen 2 van deze podcast wordt gesponsord door de