Kick off Maand van de Digitale Fitheid

Datum en tijd
March 1, 2023 1:00 PM (GMT+1) → March 1, 2023 6:00 PM (GMT+1)
Georganiseerd door
Digitale Fitheid
Voor wie
Openbaar

In de maand maart werken we samen aan onze digitale fitheid. Tijdens dit event trappen we samen af met alle partners, ambassadeurs en deelnemers.

Over dit evenement

Maand van de Digitale Fitheid

Een maand lang aandacht in de pers, op de werkvloer en bij beslissers. Als we het mentale welzijn, de ontwikkeling, en het werkplezier van kenniswerkers serieus willen nemen, en tegelijk aan slagkracht en innovatie willen werken ontkomen we niet aan digitale fitheid.

Op 1 maart 2023 starten we weer met het organiseren van een maand lang inspiratie, evenementen, concrete hulp én aandacht.

Tijdens deze kick of in Beeld & Geluid Hilversum ontmoet je alle partners en ambassadeurs en leren we van elkaar in kennissessies en rondetafelgesprekken.

Programma

  • 13:30 uur Inloop + mogelijkheid tot Digitale Fitheidstest
  • 14:00 uur Plenaire Kick off Maand Digitale Fitheid met Lars Sorenson - Dagvoorzitter | Martijn Aslander – Digitale Fitheid |Marie Louise Borsje – RADIO | Eppo van Nispen – Beeld en Geluid
  • 14:30 uur Ronde 1 – Vijf tafels of sessie met Ritzo ten Cate
  • 15:45 uur Ronde 2 - Sessie met Ritzo ten Cate of Vijf Tafels
  • 16:45 uur Borrel tot 18:00 uur

Vijf Tafels

Onderwerp
Gespreksleider
Spel Mediawijzer - gespreksstarters voor goede gesprekken over digitale balans
Pitch je voorstel voor digitaal fitter worden en scoor subsidie! (of fijne netwerkconnecties)
Digitaal Leiderschap - be the change you want to see in the world? Hoe (ver)leid je digitalisering in jouw organisatie?
Fit in Five - Daan van Bergen vraagt vijf deelnemers om hun slimste (productiviteits-)hacks te demonstreren
Digitaal in Balans
Femke Hammer of Marie Lousie Borsje

Ritzo ten Cate

‘Het internet is, samen met al die slimme apparaten, het meest geniale wat de mensheid is overkomen. En het is de hel. Het brengt ons in een tweede renaissance en het leidt ons af van al wat écht belangrijk is. Hoe ga je daarmee om?’
@Ritzo ten Cate
@Ritzo ten Cate

Ritzo ten Cate (1977) belichaamt deze strijd tot in zijn diepste vezel. Op zijn zevende kreeg hij zijn eerste computer en daarmee werden slimme apparaten een natuurlijk verlengstuk van zijn lichaam. En tegelijkertijd heeft hij rust nodig om zijn tweede roman te schrijven en een lezing voor te bereiden en… kan hij uren, of zelfs dagen onafgebroken in de natuur zijn.

In 2016 deed hij ‘fotografisch onderzoek’ naar onze relatie met smartphones – zijn fotoserie ‘Caught in the App’ ging wereldwijd viraal. Wat ontdekte hij? Hoe kreeg hij het voor elkaar om zijn ‘girl in red and blue’ door meer dan 30 miljoen mensen te laten bekijken? En… hoe herstelde hij van al die online aandacht, want 30 miljoen is exact 200.000 keer zoveel als hij enigszins kan bevatten.

Naast autonoom kunstenaar ontwerpt Ritzo bijeenkomsten en begeleidt hij groepen. Het liefst offline, fysiek, maar – hééé Corona! – ook online en wel in Odyssey, een metaverse ontwikkeld op Nederlandse bodem. Hoe maak je daar verbinding? Hoe ga je daar samen de diepte in? En… hoe laad je weer op?

Hij neemt ons mee in zijn bumpy ride en… het wordt hoopvol én concreet én inspirerend, want Ritzo worstelt al lang en heeft een goede balans gevonden. Hij is het internet de baas. Althans meestal. En dat deelt hij allemaal graag met mensen die ook digitaal fitter willen worden.

Op zijn site vind je meer over hem, zijn werk en zijn werkwijze. Kijk vooral even rond en kom met vragen, want daar wordt het nog leuker en waardevoller van.

Aanmelden

Dit event is vrij toegankelijk maar we vragen je wel om jezelf even aan te melden via deze link.